tisdag 2 augusti 2016

Är Buller och ljud samma?

Alla ljud som inte är efterlyst av den person som är att höra det kallas buller. Bullermätning är högt och obehagligt. Förhandlingen störs på grund av att det. Det är dock lite annorlunda mellan från termen sound.Noise är subjektiv. Det beror på lyssnaren. Från synpunkt fysik, är båda bildas på grund av någon form av vibrationer i ett medium. Skillnaden beror på hur hjärnan tolkar ljudet.
Ljud mäts på basis av frekvensen och amplituden hos sin våg. Intensiteten hos en ljud eller det mått på dess ljudstyrka är gjort i decibel. Buller är oftast diskuteras i dessa termer. Amplituden hos ljudvågen beskrivs av denna ljudmätningen. Pitch används för att mäta frekvensen hos ett ljud. Det är mått i hertz.

Vad är syftet med mätning av buller?

I akustik kan bullermätningar vara en del av olika testförfaranden som använder vitt brus. De kan också användas för att mäta omgivningsbuller eller varje annan form av signal. I sändnings och ljudsystem, är olika typer av metoder som används för att erhålla giltiga resultat så att signalvägarna i olika enheter kan jämföras oberoende av de olika tids egenskaper och den spektrala fördelningen av ljud som genereras av respektive enheter.

Vad är det viktigaste jobbet av en konsult av akustik?

Som en akustisk konsult, kommer en person måste hjälpa till att hantera och styra de olika vibrationer och ljud som omger människan och finns i vår arbetsplats, hem och miljö. Människor som har det här jobbet förväntas vara kreativa i sitt arbete. De måste ha en praktisk metod för att lösa olika typer av problem. Det antas också att om en person har en stark skriftlig och muntlig kommunikation, kommer han att kunna utforma planer på ett bättre sätt.

Personen måste också ha en uppfattning om olika miljöregler samt olika miljökrav. Det här jobbet är främst för personer som är intresserade av hur ljud fungerar. Att vara bra på matematik och naturvetenskap kan också hjälpa till i detta arbete.


En ljudkonsult är också lika viktigt. Han är en personlig ljudspecialist. De är specialiserade på fasta tillståndets elektronik. Det är deras plikt att sätta ihop ett system för sin klient. De försöker hjälpa människor att få en trevlig musikupplevelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar